Головна Новини Світ Європа У Нідерландах затримали найбільш розшукуваного наркобарона
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нідерландах затримали найбільш розшукуваного наркобарона

Вартість імперії наркобарона становить 20 млрд доларів

24 січня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

У суботу, 23 січня, в одному з аеропортів Нідерландів був затриманий 57-річний Це Чи Лопа — один з найбільш розшукуваних наркобаронів світу.

У Нідерландах затримали найбільш розшукуваного наркобарона

затримано одного з найбільш розшукуваних наркобаронів (фото з відкритих джерел)

Велику допомогу в його затриманні надали співробітники федеральної поліції Австралії в Нідерландах, які хочуть добитися екстрадиції відомого злочинця. Повідомляється, що Це Чи Лопа народився в Китаї, в кримінальному світі його називають "Ель Чапо з Азії".

Згідно з інформацією слідства, наркобарон є главою злочинного міжнародного синдикату "Сем Гор", який контролює 40% або більше ринку метамфетаміну в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Також він займається торгівлею героїну, кетаміну, синтетичними наркотиками та іншими забороненими речовинами. Ця мережа володіє великими лабораторіями в М'янмі й доставляє наркотики на більшу частину Азії.

У статті, опублікованій у 2020 році, говориться, що підприємства, які знаходяться у веденні великих організованих злочинних угруповань, розташовані на кордонах М'янми, Таїланду і Лаосу або поблизу них, "захищені приватними ополченцями". Попри пандемію COVID-19, виробництво і незаконний оборот синтетичних наркотиків в регіоні продовжує досягати рекордних рівнів.

Повідомляється, що стан Це Чи Лопа від наркобізнесу складає 22 млрд доларів. Поліція вважає, що саме синдикат "Сем Гор" відповідає за більшу частину поставок наркотичних речовин в Австралію.

Нагадаємо, що минулого року в аеропорту Стамбула в Туреччині поліція вилучила велику партію наркотику нового покоління.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що влада Амстердама вирішили заборонити легальний продаж легких наркотиків для туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини