Ердоган на переговорах з Путіним у Казані порушив ще одну важливу для України тему

Ердоган та Путін на переговорах у Казані говорили про обмін полоненими з Україною

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 25 жовтня заявив, що під час переговорів із російським президентом Володимиром Путіним відзначив готовність російської сторони до обмінів військовополоненими з Україною.

Як повідомляє агентство Anadolu Ajansı, Ердоган заявив: "На переговорах із Путіним ми побачили, що є прагнення обмінюватись полоненими".

Турецький лідер також наголосив, що Анкара продовжить "ретельно стежити" за ініціативами в цьому напрямку.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган під час закритої зустрічі з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, яка відбулася в межах саміту БРІКС у Казані. Турецький лідер заявив, що Москва демонструє зацікавленість у "припиненні вогню". Про це він розповів турецьким журналістам на борту свого літака дорогою з Росії до Туреччини, повідомляє Anadolu.

Зокрема, на питання журналістів, чи побачив він нові ознаки прагнення Путіна завершити війну, Ердоган відповів, що, як і під час його зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, він відчув від російської сторони інтерес до досягнення тривалого припинення вогню. За словами турецького президента, цю позицію також підтвердили міністри закордонних справ обох країн під час нещодавньої зустрічі в Стамбулі.
Також "Коментарі" писали про те, що Стало відомо, чому насправді Ердоган їздив на саміт БРІКС в Казань. Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган відвідав саміт БРІКС, який проходив у Росії з 22 по 24 жовтня 2024 року. Незважаючи на спроби зміцнити відносини із Заходом, турецький лідер також прагне отримати вигоду від співпраці з Росією, відзначив в ефірі 24 каналу дипломат і колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.