Головна Новини Світ Росія Ердоган розкрив деталі переговорів з Путіним: які пропозиції від України передав
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган розкрив деталі переговорів з Путіним: які пропозиції від України передав

Ердоган заявив, що мав зустріч із Путіним і поміж іншого піднімав питання обміну полоненими між Україною та РФ

сьогодні, 13:27
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган під час закритої зустрічі з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, яка відбулася в межах саміту БРІКС у Казані, підняв питання обміну військовополоненими між Росією та Україною. Також турецький лідер заявив, що Москва демонструє зацікавленість у "припиненні вогню". Про це він розповів турецьким журналістам на борту свого літака дорогою з Росії до Туреччини, повідомляє Anadolu.

Ердоган розкрив деталі переговорів з Путіним: які пропозиції від України передав

Реджеп Ердоган

Зокрема, на питання журналістів, чи побачив він нові ознаки прагнення Путіна завершити війну, Ердоган відповів, що, як і під час його зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, він відчув від російської сторони інтерес до досягнення тривалого припинення вогню. За словами турецького президента, цю позицію також підтвердили міністри закордонних справ обох країн під час нещодавньої зустрічі в Стамбулі.

Крім обговорення перспективи припинення вогню, Ердоган порушив питання щодо відновлення роботи Чорноморського зернового коридору та розмінування територій. Він також висловив очікування, що Росія зробить кроки у напрямку обміну полоненими. Ердоган підкреслив важливість припинення війни з найменшими втратами.

"Ця війна обов’язково закінчиться, наше прагнення — завершити її без зайвої крові та сліз", — сказав президент Туреччини.

Зустріч Ердогана з Путіним, за інформацією директорату з комунікацій турецької адміністрації, тривала приблизно годину. Президент Туреччини запросив Путіна відвідати Туреччину, а також висловив готовність сприяти вирішенню питань, пов'язаних із банківськими розрахунками між двома країнами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Путін заявив, що отримав через Ердогана нові пропозиції від України, з якими він ще ознайомлюється.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини