Путіна запросили в одну з країн НАТО. Чи діє там ордер на арешт

На відкриття атомної станції в Аккую президент Росії Володимир Путін отримав запрошення відвідати країну НАТО. Чи зможуть там арештувати Путіна згідно з ордером на арешт від Міжнородного суду.

Реджеп Ердоган заявив, що запросив президента Росії Володимира Путіна відвідати Туреччину, щоб спільно відсвяткувати відкриття ядерного реактора, який був збудований російською компанією "Росатом". Чи погодився Путін приїхати в одну з країн НАТО і чи діє в Туреччині ордер на арешт російського президента? Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Туреччина спільно з російською компанією "Росатом" споруджує першу атомну станцію в країні. Проєкт з чотирма реакторами загальною потужністю 4,8 тис. мегаватів та вартістю близько 20 млрд доларів мають відкрити 27 квітня в турецькому місті Аккую.

З нагоди такої співпраці Реджеп Ердоган оголосив, що запросив Путіна відвідати Туреччину.

"Є ймовірність, що Путін приїде 27 квітня, або ми можемо підключитися до церемонії відкриття онлайн і зробимо перший крок в Аккую", - сказав Ердоган одному з турецьких телеканалів.

У Кремлі відреагували на заяви турецького лідера та спростували інформацію про можливий візит Путіна до Туреччини, проте додали, що під час останньої розмови обговорювали будівництво атомної електростанції в Аккую.

Можливо, президент Росії відхилив прохання приїхати на відкриття АЕС через рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на його арешт, проте Туреччина не ратифікувала Римський статут, згідно з яким працює МКС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський назвав, скільки у Путіна союзників.

Також "Коментарі" писали, що Ріші Сунак закликав Сі Цзіньпіна натиснути на Путіна.