Головна Новини Світ Великобританія Ріші Сунак закликав Сі Цзіньпіна натиснути на Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ріші Сунак закликав Сі Цзіньпіна натиснути на Путіна

Ріші Сунак під час промови у британському парламенті звернувся до китайського лідера Сі Цзіньпіна щодо можливості натиснути на Путіна та і таким чином спонукати російського диктатора припинити війну.

28 березня 2023, 18:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр Британії Ріші Сунак під час своєї промови перед парламентарями розповів про запаси озброєння в країні, а також закликав китайського лідера Сі Цзіньпіна поговорити про мир безпосередньо з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Ріші Сунак закликав Сі Цзіньпіна натиснути на Путіна

Сі Цзіньпін та Ріші Сунак. Фото: з відкритих джерел

Уряд Британії ухвалив рішення виділити близько двох мільярдів фунтів на відновлення запасів снарядів та іншої військової техніки в арсеналі країни. Ріші Сунак завив, що це позитивне рішення для Великобританії.

"Я б не обов’язково вважав негативним те, що наші власні запаси були вичерпані, через той простий факт, що якщо ви подумаєте про те, для чого потрібна ця зброя… стримувати російську агресію. Її використовують саме для цього, її використовують українці", — каже прем'єр Британії.

Окрім того, під час своєї промови британський лідер звернувся і до Сі Цзіньпіна, закликавши його говорити з президентом України Володимиром Зеленським.

"Очевидно, що Росія залежить від Китаю, і ми б попросили Сі використати свій вплив на Путіна, щоб спонукати його припинити цю війну та вийти з України як передумову для будь-яких переговорів", — каже Ріші Сунак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США говорять про умови мирних переговорів між Україною та Росією.

Також "Коментарі" писали про скандал у Китаї: українці обурені поведінкою організаторів. Китайські представники не дозволили українцям розгорнути банер про українських спортсменів, які загинули в наслідок російської агресії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини