Руйнівний землетрус на території Туреччини забрав життя і в українців: подробиці

Українські дипломати зараз розшукали 38 наших громадян, ще з 19 українцями не має зв'язку

Руйнівний землетрус в Туреччині ймовірно, забрав життя у двох українців, які знаходились в цій країні, ще четверо наших земляків поранені.

Про це повідомляє спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

"Посольство нині перевіряє цю інформацію та вживає заходів задля встановлення осіб загиблих. Відомо також про 4 постраждалих українців. Вони отримали легкі тілесні ушкодження, загроз їх життю немає, госпіталізації вони не потребують. Постраждалі забезпечені тимчасовим житлом і продуктами харчування", - сказав Ніколенко.

Як далі наголосив речник МЗС, українські дипломати вже розшукали 38 наших громадян, ще з 19 українцями не має зв'язку. Міністерство активно комунікує з представниками турецьких рятувальних служб, щоб прояснити долю наших громадян, які зараз не виходять на зв'язок.

"МЗС готується відправити українських консулів в місто Газіантеп. Дипломати посольства зможуть прибути в зону стихійного лиха, щойно дозволить ситуація на тлі оголошеного режиму надзвичайного стану в Туреччині. Консули координуватимуть на місці допомогу громадянам України, доставлять їм теплі речі та предмети першої необхідності", - наголосив представник МЗС.

Також Ніколенко зауважив, що на зворотній дорозі представники українського посольства вивезуть власними автомобілями тих земляків, які можливо мають намір переїхати в інші регіони цієї країни.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Фатальний землетрус: Як країни допомагають постраждалим і що відомо про зниклих українців.Голова Національного центру землетрусів у Сирії Раед Ахмед назвав землетрус магнітудою в 7,8 "найбільшим землетрусом, зафіксованим в історії центру". Він забрав життя 2 300 людей.