Головна Новини Світ Туреччина Фатальний землетрус: Як країни допомагають постраждалим і що відомо про зниклих українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Фатальний землетрус: Як країни допомагають постраждалим і що відомо про зниклих українців

Турецька влада заявила про щонайменше 1 500 жертв, ще близько 800 людей загинули в Сирії

6 лютого 2023, 20:41
Поділіться публікацією:

Голова Національного центру землетрусів у Сирії Раед Ахмед назвав землетрус магнітудою в 7,8 "найбільшим землетрусом, зафіксованим в історії центру". Він забрав життя 2 300 людей, ще 13,5 тисяч травмовані. Низка країн, як і Україна, висловили готовність допомогти Туреччині впоратися з наслідками стихійного лиха, пишуть "Коментарі".

Фатальний землетрус: Як країни допомагають постраждалим і що відомо про зниклих українців

Невідома доля 24 українців, що проживали в Туреччині

Уряд Сирії також закликав міжнародну спільноту прийти йому на допомогу. Співробітники ООН працюють у Туреччині та Сирії, щоб оцінити потреби та надати допомогу, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш у заяві.

"Ми розраховуємо на те, що міжнародне товариство допоможе тисячам сімей, які постраждали від цієї катастрофи, багато з яких вже гостро потребували гуманітарної допомоги в районах, доступ до яких є проблемою", – сказав він.

Президент США Джо Байден доручив своїй команді "стежити за ситуацією в координації з Туреччиною та надавати будь-яку необхідну допомогу".

Британський уряд відрядить до Туреччини 76 пошуково-рятувальних спеціалістів із чотирма пошуковими собаками та рятувальним обладнанням, а британська бригада екстреної медичної допомоги оцінить ситуацію на місці. Лондон підтримує й контакти з ООН щодо підтримки Сирії.

Об’єднані Арабські Емірати створюють польовий госпіталь у Туреччині та надсилають свої пошуково-рятувальні групи, а Ірак спрямує групи цивільного захисту до Туреччини та Сирії з вантажами для надзвичайних ситуацій і допомоги, продовольством і пальним.

Також Іспанія та інші європейські країни заявили, що надішлють різноманітну допомогу, включно з рятувальниками та обладнанням, а уряд Катару заявив, що почне здійснювати рейси допомоги до Туреччини. Дотепер невідомо, скільки руйнувань завдали два поспіль землетруси.

Українські дипломати отримали 24 повідомлення про відсутність зв’язку з громадянами України, які проживають у постраждалих від землетрусу провінціях Туреччини, їхню долю з’ясовують. міністр закордонних справ Дмитро Кулеба взяв під особистий контроль питання допомоги українцям у Туреччині. У посольстві України у зв’язку зі стихійним лихом створили оперативний штаб, залучені також консульства у Стамбулі та Анталії, дипломати тримають зв’язок з турецькими рятувальними службами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тривожні прогнози землетрусів у Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини