Туреччина стає притулком для злочинців з інших країн

Через сучасну політику Ердогана та географічне розміщення Туреччина стала раєм для злочинців

4 листопада в Стамбулі затримали сербського наркобарона Желко Боянича. Зловмисника оголосили в міжнародний розшук. До турецької столиці він потрапив завдяки підробленому паспорту. Цей арешт викликав широкий резонанс у Туреччині та навіть привернув увагу лідера опозиції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання DW.

Мафіозні угруповання з Балкан, Кавказу та арабських держав створили власні банди у Туреччині. Це пов'язано не тільки з географією країни, яка робить Туреччину мостом до Європи, а перебування злочинців не до вподоби опозиціонеру Кемалю Киличдароглу.

"Мафіозні покидьки з усього світу з’явилися в наших містах. Залиште наші міста. Ви будете ліквідовані. Беріть свої брудні гроші і йдіть", - написав турецький опозиціонер Кемаля Киличдароглу у Twitter незабаром після арешту Бояніча.

В останні роки з'явилися ознаки того, що міжнародні злочинці створюють бази в турецьких містах. Про це свідчать численні мафіозні вбивства, які сталися в Туреччині. 7 вересня Йован Вукотич був убитий у Стамбулі. Чорногорець був босом балканського наркокартелю. Своєю чергою, у 2018 році в Анталії був убитий глава грузинської мафії Гайоз Звіададзе

Важливу роль відіграє не лише географія, а й політичний клімат.

"У якому середовищі найкраще себе почувають кримінальні угруповання? Де немає верховенства права, де немає ефективної правової системи. – зазначає колишній заступник керівника турецької спецслужби Джеват Онес.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, в яку країну втече Путін після своєї поразки у війні проти України.

Також "Коментарі" писали про те, що Туреччина передала Україні РСЗВ TRLG-230.