Головна Новини Світ Туреччина Україна отримала зброю від Туреччини. Що таке TRLG-230
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала зброю від Туреччини. Що таке TRLG-230

Туреччина продовжує постачати до України військову техніку та зброю.

21 листопада 2022, 17:52 comments6020
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри дружні відносини з Росією Туреччина зробила поставки своєї зброї до України ще влітку цього року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на проєкт Oryx.

Україна отримала зброю від Туреччини. Що таке TRLG-230

Ракетна система залпового вогню TRGL-230. Фото: з відкритих джерел

Ердоган має найбільш тісні зв’язки з Путіним серед усіх лідерів НАТО, попри це Туреччина ще в перші тижні повномасштабного вторгнення Російської Федерації відправила в Україну свої безпілотники Bayraktar. Саме турецькі дрони стали в багатьох операціях дуже корисні для ЗСУ, це стає зрозуміло з того факту, що Україна й надалі купувала ці БПЛА в Туреччини. Наразі в турецької компанії Україна вже придбала понад 30 дронів Bayraktar.

Тепер за джерелами проєкту Oryx Україна отримала ще невідому кількість 230-мм керованих РСЗВ TRGL-230, що мають високоточні снаряди.

Ракетна система залпового вогню може працювати спільно з турецькими БПЛА Bayraktar. Дрони вказують точну ціль, а снаряди з РСЗВ TRGL-230 завдають по ній удари. Ракетна система залпового вогню TRGL-230 може вражати цілі на відстані 20-70 км. Турецький виробник корпорація ROKETSAN вказує, що можлива похибка складає менш як 10 м, а вибух вражає цілі в діапазоні 55 м.

Oryx стверджує, що окрім БПЛА Bayraktar та РСЗВ TRGL-230 Туреччина може поставляти ще іншу військову техніку та зброю до України: бронетранспортери BMC Kirpi, керовані бомби MAM-L для дронів, ПЗРК Sungur IIR, міномети, шоломи та бронежилети.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Туреччини Ердоган різко розкритикував Володимира Путіна через недотримання умов попередніх угод.

Також "Коментарі" писали, що на українському фронті вперше помітили ізраїльську військову техніку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини