У Туреччині заявили, що війна в Україні повинна завершитися "альтернативним шляхом"

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан у Брюсселі заявив про те, що війна в Україні повинна бути завершена при використанні альтернативних шляхів, повідомляє Anadolu

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан розповів, що на зустрічі міністрів закордонних справ членів НАТО голова МЗС Дмитро Кулеба розповів їм про ситуацію на фронті в Україні.

За його словами, для завершення війни в Україні потрібно шукати альтернативні шляхи.

При цьому він підкреслив, що Туреччина підтримує суверенітет та цілісність України, а також її право на безпеку, втім необхідно використовувати альтернативні методи для того, щоб припинити війну в країні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Європейському Союзі заявили про те, що підтримуватимуть України до її перемоги над Росією і надаватимуть для цього все необхідне. При цьому там підкреслили, що оскільки саме Україна є жертвою агресивної загарбницької війни, то повинна виключно сама приймати рішення про те, чи готова вона йти на поступки чи на якійсь інші умови. В той же час, в ЄС додали, що Київ сам має визначити час, коли буде вважатиме за доцільне проводити таку розмову.

Разом з тим, в Китаї наполягають, що потрібно вирішити "кризу" в Україні політичним шляхом. При цьому там вважають, що у загарбницькій війні Росії проти України не повинно бути ні переможців, ні переможених. Також в Пекіні заявили, що буцімто Китай не допомагає жодній зі сторін конфлікту. Втім, держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив союзників, що Китай навпаки наростив масштаби надання допомоги Росії, і його масштаби стають загрозливими. За його словами, така ситуація є тривожною.

Окрім того, відомо, що Туреччина також неодноразово говорила про необхідність пошуку шляхів, які б зупинили війну в Україні. Там вважають, що між Україно та РФ треба провести мирні переговори і запропонували свої послуги в їх організації.