Головна Новини Світ Китай В Китаї знову заговорили про мир в Україні на порозі «нової кризи». Що пропонують
commentss НОВИНИ Всі новини

В Китаї знову заговорили про мир в Україні на порозі «нової кризи». Що пропонують

В Китаї знову заговорили про мир в Україні, відзначивши, що у війні не повинно бути ні переможців, ні переможених. Про це заяви речник МЗС КНР Ван Веньбінь, коментуючи телефонну розмову лідерів Китаю і США, пише Укрінформ

3 квітня 2024, 20:13
Поділіться публікацією:

В Китаї вчергове прокоментували "українську кризу", саме так там продовжують називати криваву війн в Україні, яку проти неї веде Росія. Зокрема, Ван Веньбінь підкреслив, що є ризик того, що в подальшому "криза" загостриться. Саме тому, на його думку, потрібно добиватися деескалації "конфлікту", використовуючи шлях дипломатичних переговорів.

В Китаї знову заговорили про мир в Україні на порозі «нової кризи». Що пропонують

Ван Веньбінь

"У політичному врегулюванні не повинно бути переможців і переможених, натомість має панувати мир",
— заявив китайський дипломат.

Окрім того, він підкреслив, що Пекін буде продовжувати і далі відігравати, так звану конструктивну роль, щоб досягнути цієї мети.

При цьому Ван Веньбінь продовжує стверджувати, що Китай не приймає участі у війні в Україні. Він наполягає на тому, що Пекін ніколи не передавав жодній зі сторін "конфлікту" зброю чи то військове обладнання.

Також китайський дипломат закликав не нападати на Пекін та Кремль за те, що вони зберігають "звичайні відносини" та не підривати "законні права" КНР, а також китайських компаній.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай, фактично, підтримує Росію у її загарбницькій війні проти України. Зокрема, він проштовхує тему мирних переговорів між воюючими сторонами, проте на умовах окупантів. Відомо, що рік тому Китай у вигляді тезисів запропонував свій "мирний план" у війні. Його нещодавно вчергове похвалив очільник МЗС країни-агресора Сергій Лавров. Зокрема, йому дуже подобається пропозиція Китаю зняти із Росії всі західні санкції. Також РФ імпонує думка про те, що саме Захід, фактично, спровокував війну в Україні, адже Росія відчувала від нього загрозу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини