В Туреччині зробили нову заяву про мирні переговори

Туреччина наполягає, що війна в Україні закінчиться мирними переговорами.

Генеральний директор з питань міжнародної безпеки МЗС Туреччини Басат Озтюрк заявив, що в умовах мирних переговорів мають бути дотримані легітимні та законні інтереси українського народну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

Представник МЗС Туреччини Басат Озтюрк взяв участь на форумі вашингтонського центру "Атлантична рада", де зробив кілька заяв щодо війни в Україні та висловив підтримку українському народу.

"Ми також підтримуємо Україну без вагань, тому що Україна є нашим сусідом, історично братньою, сестринською країною. Ми вважаємо весь український народ також нашими сестрами й братами, і тому я справді вболіваю за них усім серцем", - сказав Озтюрк.

Турецький дипломат зазначив, що Анкара "не хоче затягувати цю війну", однак переговори не означають, "що Україна повинна здатися". За словами Озтюрка, закінчення війни потрібно шукати у мирних переговорах, а кінцеве рішення має бути "збалансованим" та враховувати умови України.

"Жодна війна не тривала вічно. В умовах укладення миру після цієї війни також має бути, безумовно, дотримання легітимних та законних інтересів українського народу", - заявив Озтюрк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Туреччини Реджеп Ердоган розповів, як має закінчитись війна в Україні та кому належить Кримський півострів.

Також "Коментарі" писали про вимоги російського диктатора, які здивували Туреччину. Саме через них Путін постійно відкладає свій візит до турецького лідера Реджепа Ердогана.