Головна Новини Світ Туреччина Як має завершитися війна в Україні: що Ердоган заявив про Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Як має завершитися війна в Україні: що Ердоган заявив про Крим

Президент Туреччини заявив, що підтримка територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України залишається непохитною

11 вересня 2024, 14:57 comments2340
Поділіться публікацією:

Анексований Росією Крим має повернутися до складу України відповідно до норм міжнародного права. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у своєму відеозверненні до учасників Кримської платформи зробив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, пише Anadolu.

Як має завершитися війна в Україні: що Ердоган заявив про Крим

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

"Наша підтримка територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України залишається непохитною. Повернення Криму до складу України є вимогою міжнародного права", – зазначив турецький лідер.

Ердоган нагадаємо, що Анкара з першого дня анексії Криму виступала категорично проти такого кроку. Адже це ще більше поглибило страждання кримських татар, котрі 80 років тому пережили депортацію.

Президент Туреччини наголосив, що забезпечення безпеки та благополуччя кримських татар є одним із пріоритетів зовнішньої політики офіційної Анкари.

Ердоган також наголосив, що кримські татари мають право жити вільним, безпечним та мирним життям на своїй батьківщині.

Президент Туреччини висловив сподівання, що війна в Україні завершиться справедливим та міцним миром на основі територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін кілька разів оголошував свій візит до Туреччини, проте згодом його скасовував. Однією з причин, чому Путін не летить до Ердогана, можуть бути вимоги російського диктатора, а саме щоб його супроводжували російські винищувачі під час перельоту до Туреччини.

Володимир Путін з початку повномасштабного вторгнення в Україну уникав візитів до будь-яких країн, які не входили до складу СРСР. Винятком став нещодавній візит до Монголії, де російському диктатору пообіцяли, що його не заарештують, незважаючи на ордер від МКС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини