Адміністрація Байдена та кремлівські "товариші" почали активні переговори. Ознаки

Адміністрація Джо Байдена, ймовірно, розпочала переговори з Кремлем, вважає політолог Петро Олещук. За його словами, на це вказує кілька ознак, серед яких і заклики до України не бити по російських НПЗ

Скидається на те, що Адміністрація Джо Байдена та кремлівські "товариші" ведуть зараз якісь переговори і активно торгуються, вважає Петро Олещук. В рамках цих переговорів, очевидно, росіяни просто попросили Вашингтон вплинути на Київ, щоб він перестав наносити удари по НПЗ, бо для Росії вони є вельми дошкульними та неприємними. При цьому, як відзначив експерт, з огляду на останні офіційні заяви посадових осіб США, американці зовсім не проти, щоб допомогти росіянам.

Окрім того, за словами Олещука, про те, що США домовляється із РФ може свідчити і заява голови Держдепу Ентоні Блінкена у Брюсселі на питання, чи може Захід вести бізнес із Росією і її диктатором Володимиром Путіним, як зазвичай. Блікен відзначив, що Сполучені Штати з будь-якою країною зосереджені на політиці, а не на особистостях.

"Отже, США підводить до ідеї переговорів з самим бункерним дідом"
, - підкреслив Олещук.

Також він звернув увагу на те, що з’явилася інформація, яку згодом підтвердила віце-прем’єр Ольга Стефанішина, що Німеччина і США проти запрошення України в НАТО на Вашингтонському саміті. Хоча, як додає політолог, саме запрошення не означає негайний вступ, у випадку України він би міг розтягнутися на роки.

"США, очевидно, хочуть торгуватися з російською стороною питанням відмови від членства в НАТО для України"
, - відзначив Олещук.

Більше того, своїми заявами про те, що до теракту в "Крокус Сіті Холі" причетний ІДІЛ, США хотіли налагодити співпрацю з Росією і почати зі спільної боротьби з тероризмом. Проте Кремль на це не пішов, оскільки вирішив все ж робити крайньою Україну, виставити голову СБУ Василя Малюка головним "терористом", а все тому, що удари по російським НПЗ, за якими стоять спецслужби, таки дошкуляють агресору.

"Удари по НПЗ, бурхлива реакція на них не лише серед російського керівництва, але і у світі. Реакція, якої не було ні у результаті знищення Каховської ГЕС, ні у результаті скидання бомб і ракет на жилі будинки з українцями, ні через знищення росіянами української енергетики. До речі, те, з якою дикістю росіяни кинулися кидати все на українські ТЕЦ, теж є показником того, якими болючими були для них удари по НПЗ"
, - відзначив експерт.

Тобто, підкреслив Олещук, Адміністрація Байдена все ж готова допомагати країні-агресору.

"Скидається на те, що адміністрація Байдена втратила надії, що за підсумками війни та санкцій вдасться запустити у рашці "транзит"
, - підкреслив політолог і додав, що Байден схоже готовий комунікувати з Путіним.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в США закликають Україну не бити по російським НПЗ і вибрати інші цілі для ударів.