Американський генерал назвав слабкі місця армії РФ: як це вплине на перебіг війни

Петреус зазначив, що окупанти вражають своєю некомпетентністю

Збройні сили Росії мають багато упущень, що мають вплив на їх боєздатність. З цієї причини, близькою є ситуація, коли вони можуть починати розвалюватись починаючи з середини. Про це наголосив в інтерв'ю колишній директор ЦРУ Девід Петреус для "Голосу Америки".

"Вони показали дуже серйозну відсутність логістичної структури, спроможностей і можливостей. Жахливий стан їхніх комунікацій, які є високочастотними, не зашифрованими й одноканаловими. Будь-хто, в кого є поліцейський сканер, може знайти та заглушити їх розмови або записати", - стверджує американський експосадовець.

Колишній очільник ЦРУ ще стверджує, що загарбники шокують всіх через власну некомпетентність: "Навіть коли вони мали змогу і час підготувати війська перед вторгненням 24 лютого, цього зроблено не було".

На думку американського генерала, настане час, коли російські збройні сили можуть починати розвалюватись в середині своєї структури. На це можливо впливатимуть такі фактори: чи отримає РФ додатково іранські безпілотники; чи додатково отримають додаткову кількість ракет та боєприпасів з Ірану чи Північної Кореї; коли російські військовослужбовці усвідомлять розміри втрат та безглуздість військових авантюр Путіна.

Разом з тим, на боєздатність загарбників мають вплив й такий фактор, як от несприятлива погода взимку.

"Чи, наприклад, ґрунт твердий і мерзлий, щоб українські танки могли об'їжджати ті перешкоди, які росіяни мають на дорогах, наприклад у Херсонській області. Чи зможуть ЗСУ досягти такого прогресу, який вплине на російських солдатів, спричинивши масову здачу в полон, дезертирство", - завершив ексголова ЦРУ.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що США можуть дати Україні нову зброю через побоювання повторного наступу РФ.