Головна Новини Світ США Не тільки Patriot: США можуть дати Україні нову зброю через побоювання повторного наступу РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки Patriot: США можуть дати Україні нову зброю через побоювання повторного наступу РФ

Плани США щодо відправлення Patriot можуть сигналізувати про важливий поворотний момент у підтримці України адміністрацією Джо Байдена

16 грудня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:

Вже зараз у Вашингтоні США активно обговорюють можливість розширення своєї військової підтримки України через побоювання Києва про нову спробу Кремля захопити столицю вже у січні. Наразі вже практично готова програма з відправлення системи протиракетної оборони Patriot до України, але у Білому домі також розглядає можливість відправлення інших озброєнь. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico", посилаючись на слова шести людей, знайомих із дискусіями.

Не тільки Patriot: США можуть дати Україні нову зброю через побоювання повторного наступу РФ

Прапори України та США. Фото: з відкритих джерел

Якщо ж говорити про те, що може отримати Україна від головного свого союзника у війні проти РФ, то насамперед йдеться про комплекти боєприпасів для прямого наведення, які перетворюють некеровані авіаційні боєприпаси на "розумні" бомби, а також про наземні бомби малого діаметра, які суттєво збільшать дальність удару.

Також у Пентагоні вже анонсували розширення програми підготовки українських захисників на військових базах у Німеччині.

Politico також нагадала, що у четвер міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі поінформували членів Палати представників про ситуацію в Україні. Вони обговорювали відправку систем Patriot до України, але сказали, що рішення ще не затверджено.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина виконала прохання Кремля: кого не буде у новому пакеті санкцій ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Москва та Тегеран виходять на новий рівень співпраці: чим може відповісти Захід та Україна. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини