Американський посол назвав чотирьох членів команди Трампа, які формують його позицію щодо України

Джон Гербст заявив, що "є чотири людини, які мають великий вплив на Трампа у питаннях зовнішньої політики»

На формування зовнішньої політики Дональда Трампа значний вплив мають декілька колишніх високопосадовців: колишній держсекретар Майк Помпео, ексрадник президента з питань національної безпеки Роберт О’Брайєн, колишній посол США в Німеччині Річард Гренелл та ексдиректор національної розвідки США Джон Реткліфф. Про це в інтерв'ю "Главкому" заявив директор Центру Євразії Атлантичної Ради та колишній посол США в Україні Джон Гербст.

"Є чотири людини, які мають досить великий вплив на Трампа у питаннях формування зовнішньої політики. Двоє з них є дуже чудовими експертами щодо Росії та України. Це колишній держсекретар Майк Помпео і колишній радник президента з питань національної безпеки Роберт О’Брайєн. Їхня політика є раціональною. До цього кола входить колишній посол США в Німеччині Річард Гренелл і колишній директор національної розвідки США Джон Реткліфф. Їхні погляди є більш-менш нормальними", – розповів Гербст.

Гербст також прокоментував статтю, яка нещодавно була опублікована на сайті Atlantic Council під назвою "Завершення війни в Україні вимагатиме таке, що кожен ненавидітиме". Один із запропонованих варіантів під назвою "корейський" передбачав, що умовою миру могло б стати виведення російських військ із територій, окупованих після 24 лютого 2022 року, в обмін на визнання Україною втрати територій, захоплених до цього.

"Це була академічна стаття, написана з дуже специфічних міркувань. І вам (українцям) не потрібно приділяти їй багато уваги", – запевнив директор Центру Євразії Атлантичної Ради.

Відповідаючи на запитання, чи можливі поступки або компроміси з боку Путіна щодо України, Гербст наголосив: "Це дуже наївна стаття. Якби я знав, що люди приділятимуть їй увагу, я написав би відповідь і показав би її наївність".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що як дебати вплинули на підтримку Трампа і Байдена