Американський сенатор розкритикував союзника США по НАТО

Сенатор Сполучених штатів критично висловився про Туреччину, заявивши, що ця країна купує зброю в Росії, порушує територіальні води та простір інших країн і блокує розширення НАТО.

Сенатор США та голова Комітету із закордонних справ Сенату Боб Менендес різко розкритикував Туреччину та її політику щодо розширення НАТО, відносини з Грецією та Кіпром та порушення прав людини. Американський політик вважає, що така країна не має права отримувати сучасні літаки від США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на грецьке видання Ekathimerini.

Під час зустрічі американських сенаторів держсекретар США Ентоні Блінкен розповів, що Державний департамент планує збільшити бюджет для боротьби з "російською агресією" та "довгостроковим викликом", який йде з боку Китаю.

На цій зустрічі Боб Менендес вирішив запитати Ентоні Блінкен про ставлення США до країни, яка має певні характеристики.

"Країна, яка порушує повітряний простір і територіальні води іншої країни, купує російське військове обладнання всупереч законодавству США і ув’язнює свого головного політичного опонента прямо перед виборами. Як би ви схарактеризувати таку країну?", - запитує Менендес.

Держсекретар відповів, що назвав би цю країну складним союзником. На це американський сенатор прямо назвав, яку країну він описує.

"Я називаю цю країну Туреччиною і… я не вірю, що така країна… заслуговує на те, щоб їй продали F-16", - каже Менендес.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у турецького лідера Реджепа Ердогана усе більші проблеми перед президентськими виборами, які відбудуться у травні цього року.

Також "Коментарі" писали про рейтинг найбільших союзників Росії. У ньому представлено 12 країн-друзів російського диктатора Володимира Путіна.