Головна Новини Світ Росія 12 друзів Путіна: рейтинг найбільших союзників Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

12 друзів Путіна: рейтинг найбільших союзників Росії

The Economist створив "Індекс друзів Путіна", тобто рейтинг країн, які найбільші союзники Російською Федерації. Окрім очевидних союзників Кремля, деякі країни зовсім незвично бачити у списку.

23 березня 2023, 16:20 comments5070
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Видання The Economist провело аналіз союзників Кремля та визначило країни, які найбільш тісно співпрацюють з Російською Федерацією. У список потрапили прямі союзники Москви, зокрема Білорусь та Іран, проте є і неочікувані країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Economist.

12 друзів Путіна: рейтинг найбільших союзників Росії

Найбільші союзники Путіна. Фото: Matthieu Bourel

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, більшість країн світу почали віддалятись від Росії та зменшувати зв’язки з країною-агресором. Проте деякі навпаки нарощували співпрацю з Кремлем. The Economist проаналізував країни світу за 11 параметрами у трьох сферах та створив "Індекс друзів Путіна".

Перша сфера стосується військових відносин між державами. Чи постачають ці країни зброю до РФ, чи мають військову базу, або військові договори. Інший параметр дипломатичний, тут видання враховувало голосування резолюцій в ООН. Третьою значною сферою The Economist називає економічну співпрацю, зокрема у сфері технологій, енергетиці та загального товарообігу між країнами.

Згідно з цими показниками найбільшим союзником Росії виявилась Білорусь. Друге місце за Вірменією, а третє отримав Киргизстан. Четверту позицію поділили одразу три країни: Іран, Казахстан та Таджикистан. Китай разом з Венесуелою та Сирією розташувався на сьомій позиції. Закриває рейтинг "друзів Путіна" Індія, Узбекистан та Нікарагуа.

12 друзів Путіна: рейтинг найбільших союзників Росії - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина повідомила чи готова арештувати президента Росії Володимира Путіна на своїй території.

Також "Коментарі" писали про у Росії пригрозили війною країнам, які спробують арештувати Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Марта

24 березня 2023, 12:12

Дивно, що Угорщини немає

мой господин

24 березня 2023, 10:17

орбан и путин ху!!лоном!

Микки

24 березня 2023, 08:10

Все гавнище повсплывало,делайте выводы ! Президенты адекваты...обезопасте свои страны от этиз дебилов, друзей путена ! Джерело: https://world.comments.ua/ua/news/nato/vinischuvachi-nato-bilya-kordoniv-rf-pro-scho-signalizuyut-kremlyu-709989.html © Comments.ua

Микки

24 березня 2023, 08:10

Все гавнище повсплывало,делайте выводы ! Президенты адекваты...обезопасте свои страны от этиз дебилов, друзей путена !

Микки

24 березня 2023, 08:08

Имея этот список...весь мир может сделать выводы и обезопасить свои отношения с этими неадекватами! Все гавнище всплыло! Делайте выводы !

Микола

23 березня 2023, 17:48

А де срані мадяри з їхнім дибілом-Орбаном?


Новини