Атаки на американський військовий корабель та інші судна в Червоному морі: у США розповіли подробиці

Атак на судна в Червоному морі, повністю підтримуються Іраном

За інформацією посадовців Сполучених Штатів Америки в південній частині Червоного моря зазнали чотирьох нападів кілька комерційних суден. Як заявило Центральне командування збройних сил Сполучених Штатів, вказані три судна пов'язані з 14 державами.

Приблизно о 9:15 за часом Сани команда есмінця класу USS CARNEY виявила протикорабельну балістичну ракету, яку було випущено з контрольованих хуті районів Ємену по вантажному судну UNITY EXPLORER, ракета впала майже поряд з ним.

Приблизно о 12:00 на американським есмінцем CARNEY було виявлено і збито безпілотник, запущений з території Ємену. "На даний момент ми не можемо оцінити, чи був Карні ціллю БПЛА. Американське судно не отримало пошкоджень, персонал не постраждав", - говориться в повідомленні.

Приблизно в 12:35 екіпаж судна UNITY EXPLORER повідомив, що по ньому випущено ракету. Пізніше на есмінці виявили ще один дрон, що наближавсь і знищили його. Судна не постраждали, але одне з них отримало незначні пошкодження від ракетного удару.

Як інформують далі, о 15:30 судно NUMBER 9 було вражено ракетою. Екіпаж балкера, що належить і управляється Бермудськими островами і Великобританією, проінформував про пошкодження, постраждалих немає.

"Ці напади становлять пряму загрозу міжнародній торгівлі та безпеці на морі. У нас також є всі підстави вважати, що ці напади, хоча і здійснені хуті в Ємені, повністю підтримуються Іраном. Сполучені Штати розглянуть всі необхідні відповідні заходи в повній координації зі своїми міжнародними союзниками і партнерами", - відзначають представники командування США.

ЗМІ з посиланням на Міністерство оборони Штатів повідомляло, що в Червоному морі здвійснили напад на американський військовий корабель і кілька комерційних суден.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що китайський корабель ледь не зіштовхнувся з есмінцем США у Тайванській протоці