Головна Новини Світ Китай Небезпечна ситуація: китайський корабель ледь не зіштовхнувся з есмінцем США у Тайванській протоці (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечна ситуація: китайський корабель ледь не зіштовхнувся з есмінцем США у Тайванській протоці (ВІДЕО)

Глава Міноборони США та Китаю зараз перебувають на безпековому саміті у Сінгапурі

4 червня 2023, 17:00
Поділіться публікацією:








 У Тайванській протоці військовий корабель Китаю Luyanh III влаштував провокацію. Він ледве не зіштовхнувся з американським есмінцем Chung-Hoon. Про це повідомляє CNN.

Небезпечна ситуація: китайський корабель ледь не зіштовхнувся з есмінцем США у Тайванській протоці (ВІДЕО)

Корабель Китаю ледь не зіштовхнувся з есмінцем США (facebook com USNavy)

 У повідомленні йдеться, що інцидент стався під час спільних американо-канадських навчань у Тайванській протоці. Американський есмінець Chung-Hoon разом з канадським фрегатом HMCS Montreal  3 червня проводили плановий перехід через Тайванську протоку у водах, адже там діє свобода навігації.

Саме в цей момент військовий корабель Luyanh III Китаю підплив на небезпечну відстань 150 ярдів до американського есмінця та створив загрозу зіткнення.

Крім того, китайське судно повторило небезпечний маневр. Корабель перетнув курс американського есмінця з правого борту на відстані 2000 ярдів (1828 метрів).

У Пентагоні вже відреагували на цей інцидент  та розкритикували Китай за такі дії, а Пекін у відповідь звинуватив США у спробах дестабілізувати Індійсько-Тихоокеанський регіон.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Пентагон звинувачує Китай через небезпечний маневр пілота. Китайський винищувач J-16 здійснив небезпечне та "невиправдано агресивне" перехоплення американського літака-розвідника RC-135 над Південнокитайським морем. Пентагон звинуватив Китай у посилені напруги та показав відео небезпечного маневру. 26 травня інцидент за участю американських та китайських військових стався у напруженому секторі Південнокитайського моря, де стикаються інтереси одразу кількох країн. Пентагон звинуватив китайського пілота в "невиправдано агресивному" маневрі. Китайський льотчик пролетів на небезпечно близькій відстані перед носом розвідувального літака RC-135.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини