Байден дав нову обіцянку Україні

Президент США запевнив, що Україна точно не залишиться без підтримки

Президент США Джо Байден підтвердив свої наміри продовжувати політику Сполучених Штатів щодо глобального лідерства у питанні підтримки України та посилення НАТО, наголосивши, що це є питанням національної безпеки США. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву американський лідер зробив на підсумковій прес-конференції після саміту НАТО у Вашингтоні, пише "Укрінформ".

"Я не залишу Україну. Я збережу НАТО сильним (альянсом – ред.). Це саме те, що ми зробили, і це саме те, що ми продовжимо робити", – висловився глава Білого дому.

Він зазначив, що майбутнє політики Сполучених Штатів залежить від американського народу, який має зробити свій вибір у листопаді.

При цьому Джо Байден наголосив, що від вибору американців залежить не тільки те, що буде далі в їхній країні, а й у всьому світі.

"Це набагато більше, ніж політичне питання: це питання національної безпеки", - висловив американський президент.

Він додав, що йдеться не про його політичну кампанію, а про наступні десятиліття.

У цьому контексті Джо Байден нагадав, як його попередник, Дональд Трамп відмовлявся від зобов'язань за статтею 5 Північноатлантичного договору, яка вважається основою колективної безпеки. Крім того, Трамп називав російського диктатора Путіна "генієм", нагадав Байден.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що поки не готовий до прямої взаємодії з російським диктатором Володимиром Путіним.