Головна Новини Світ США Байден пояснив, чому не можна дати Україні програти. Під загрозою американські військові
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден пояснив, чому не можна дати Україні програти. Під загрозою американські військові

Президент США Джо Байден у колонці для The Wall Street Journal заявив, що США повинні надати допомогу Україні і не допустити її програшу. В іншому разі Путін може напасти на союзників по НАТО і США будуть змушені їх захищати

17 квітня 2024, 21:04
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден прокоментував ситуацію, яка відбувається в Україні та Ізраїлі і підкреслив, що зараз не час, щоб кидати своїх друзів. Саме тому він наполягає, щоб Палата представників таки ухвалила термінові закони про національну безпеку для України та Ізраїлю.

Байден пояснив, чому не можна дати Україні програти. Під загрозою американські військові

Джо Байден

За його словами, обидві країни можуть зробити все для захисту свого суверенітету, проте в цьому вони все ж критично залежать від допомоги Сполучених Штатів.

При цьому Байден заявив, що російський диктатор Володимир Путін посилює наступ на Україну, використовуючи підтримку своїх партнерів, зокрема, Китаю, який займається постачанням РФ мікроелектроніки та іншого обладнання, що має вирішальне значення для оборонного виробництва. Окрім того, американський президент згадав Іран та Північну Корею, які надають агресору дрони та боєприпаси.

"Путін хоче підпорядкувати собі народ України і поглинути його націю до складу нової Російської імперії",
— відзначив американський президент.

При цьому він попередив народ Америки, що якщо Путін здобуде перемогу в Україні, то підійде ближче до американських союзників по НАТО. В цьому контексті Байден нагадав про 5 статтю НАТО про колективний захист.

"Нам слід посилити підтримку України зараз, щоб зупинити Путіна від зазіхань на наших союзників по НАТО і гарантувати, що він не втягне американські війська в майбутню війну в Європі",
— заявив президент.

При цьому, говорячи про допомогу, Байден відзначив, що Україні відправляли не гроші, а військову техніку зі складів, а потім її поповнювали завдяки новому виробництву. Тобто допомога Україні працює на економіку США, підкреслив президент.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з допомогу Україні будуть голосувати 20 квітня.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бандерівець

17 квітня 2024, 20:54

гнида, ти коли здохнеш????


Новини