Байден усіма способами намагається уникнути нової повномасштабної війни: про що йдеться

Байден планує розмову з Нетаньяху, щоб уникнути тотальної війни на Близькому Сході

Ризик повномасштабної війни на Близькому Сході зростає в рази. Президент США Джо Байден заявив, що її слід уникнути. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Sky News".

Байден заявив, що проведе переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, але не повідомив подробиць про дату переговорів.

Крім того, президент США ухилився від відповіді на запитання про те, про що говоритимуть лідери.

"Я скажу вам, що я йому скажу, коли з ними говоритиму", - зазначив Джо Байден.

На питання про те, чи можна уникнути повномасштабної війни на Близькому Сході, він відповів, що це необхідно зробити.

"Це необхідно. Ми дійсно маємо цього уникнути", - відповів президент Америки.

Sky News зазначає, що США є вірним союзником Ізраїлю, але країна неодноразово заявляла, що хоче уникнути ескалації на Близькому Сході.

Читайте також на порталі "Коментарі" - низка країн Заходу розглядає можливість евакуації населення Лівану у разі початку повномасштабної війни країни з Ізраїлем. Притулок людям згодні надати Туреччина та Кіпр. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Кіпр є найближчою країною-членом Європейського Союзу, розташованою приблизно за 264 км від Лівану. Він був в авангарді зусиль з надання морської допомоги Сектору Газа, а в минулому використовувався для координації евакуації з Лівану. 2006 року в Кіпрі знайшли притулок майже 60 тисяч біженців після того, як спалахнула війна в Ізраїлі. Нинішнє потенційне наземне вторгнення Ізраїлю на південь Лівану та відповідь з боку "Хезболли" у вигляді ударів балістичними ракетами та БПЛА може стати причиною масової евакуації як з Лівану, так і з окремих районів Ізраїлю.