Байден відповів Шольцу, чи є ризик, що Україна залишиться без допомоги США

Байден має намір продовжити надавати військову допомогу Україні

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Під час розмови американський лідер заявив про стійкий намір продовжувати допомагати Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в офіційному повідомленні сайту Білого дому.

Крім військової підтримки України, Джо Байден відзначив і американо-німецькі відносини.

"Президент наголосив на міцності американо-німецьких відносин і відзначив свій намір продовжувати нашу тісну співпрацю з геополітичних пріоритетів, включаючи підтримку оборони України від російської агресії", - йдеться у заяві.

У свою чергу інформацію про розмову двох лідерів підтвердили і у Бундесвері.

"Сьогодні ввечері, 10 жовтня 2024 року, федеральний канцлер Шольц розмовляв телефоном із президентом США Джо Байденом", - йдеться в повідомленні Бундесверу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – за останній рік погляди громадян США на те, скільки їхня країна витрачає на підтримку України у війні, змінилися. Поменшало американців, які дотримуються думки, що Вашингтон витрачає занадто багато на підтримку Києва в його протистоянні російській агресії. Про це пише "Голос Америки".

"Погляди на те, скільки США витрачає на війну (РФ в Україні – ред.), змінилися протягом останнього року. Менше людей вважає, що Сполучені Штати витрачають надто багато на підтримку України порівняно з жовтнем минулого року (34% проти 52%) )", – йдеться у висновках соцопитування Інституту Пірсона/AP-NORC.

За даними дослідження, у жовтні 2023 року 52% респондентів зазначили, що, на їхню думку, США витрачають надто багато на допомогу Україні, 31% - що США витрачають стільки, скільки потрібно, а 15% - що США витрачають мало. У вересні цього року лише 34% опитаних зазначили, що США витрачають надто багато на підтримку України, 39% сказали, що американці витрачають стільки, скільки потрібно, а 21% – що США витрачають мало.