Блінкен натякнув на тривалій війні в Україні: скільки років ще Київ потребуватиме підтримки

Ентоні Блінкен уточнив, як США розуміють успіх України у війні проти російської агресії

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що будь-кого обрали американці наступним президентом – Вашингтон зобов'язаний підтримувати Україну принаймні 10 років. Тим самим Блінкен натякнув, що очікувати, що в одну мить війна в Україні припинитися – точно не варто. Як повідомляє портал "Коментарі", слова Блінкена цитує Голос Америки.

Керівник Держдепу наголосив, що під час саміту НАТО 20 країн зібралися на полях саміту, щоб оголосити, що вони провели переговори та підписали 10-річні двосторонні угоди про безпеку.

Це, за його словами, означає, що ці країни, включаючи США, зобов'язалися допомагати Україні протягом наступних 10 років.

Ентоні Блінкен зазначив, що для США успіхом України у війні з РФ вважатиметься перетворення її на "сильну, незалежну Україну, яка все більше інтегрується із Заходом і стоїть на ногах у військовому, економічному, демократичному планах".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Ентоні Блінкен заявив, що плани російського диктатора Володимира Путіна знищити Україну зазнали повного краху.

"Я думаю, що важливо відзначити дві речі. По-перше, і завжди важливо починати з цього - Володимир Путін вже зазнав поразки", - сказав Блінкен.

Держсекретар США додав, що главі Кремля "не вдалося досягти мети, яку він ставив, а саме: стерти Україну з карти, припинити її існування як незалежну державу, включити її до Росії".

Також видання "Коментарі" повідомляло – українці давно просили це: Блінкен анонсував новини для України перед самітом НАТО.