Блінкен розповів, хто отримає повноваження спецпредставника США з відновлення України

Пенні Пріцкер під час свого візиту до Києва розповіла, що у вересні йде з посади спецпредставника з відновлення України.

Заступник голови Держдепартаменту США Річард Верма виконуватиме повноваження спеціального представника США з відновлення України після завершення терміну Пенні Пріцкер. Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Блінкен зазначив, що Пріцкер займала посаду спецпредставника з відновлення України протягом одного року, але її робота не завершується. Зусилля щодо підтримки економічного відновлення України продовжить Річард Верма, заступник державного секретаря з питань управління та ресурсів.

Держсекретар підкреслив, що США прагнуть допомогти Україні відновитися у військовому, економічному та демократичному аспектах. Він також нагадав про досягнення Пріцкер, які включають підтримку надання Україні близько 9 мільярдів доларів у рамках останнього пакета фінансування, а також допомогу у створенні Консультативної ради з питань бізнесу в рамках платформи донорів G7+.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що спецпредставник США з відновлення України зробила заяву. Розслідування щодо витоків в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) триває, і поки що рано робити висновки щодо цієї ситуації. Водночас іноземні компанії, які хочуть інвестувати в Україну, повинні мати впевненість у антикорупційних інституціях країни. Про це заявила спеціальний представник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер на пресконференції у Києві.

Пріцкер наголосила на важливості сильних, незалежних, добре фінансованих та функціонуючих антикорупційних інституцій. Це необхідно як для українців, так і для іноземців, які хочуть інвестувати в Україну.