Головна Новини Світ США Скандал з НАБУ: спецпредставник США з відновлення України зробила заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал з НАБУ: спецпредставник США з відновлення України зробила заяву

У червні, після скандалів зі "зливами", в НАБУ розпочали кілька службових розслідувань за статтями про зловживання службовим становищем та можливий тиск на викривачів.

29 липня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

Розслідування щодо витоків в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) триває, і поки що рано робити висновки щодо цієї ситуації. Водночас іноземні компанії, які хочуть інвестувати в Україну, повинні мати впевненість у антикорупційних інституціях країни. Про це заявила спеціальний представник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер на пресконференції у Києві.

Скандал з НАБУ: спецпредставник США з відновлення України зробила заяву

Пенні Пріцкер (фото з відкритих джерел)

Пріцкер наголосила на важливості сильних, незалежних, добре фінансованих та функціонуючих антикорупційних інституцій. Це необхідно як для українців, так і для іноземців, які хочуть інвестувати в Україну. Вона зазначила, що такі інституції є основою для майбутнього України та залучення бізнесу, а також дають можливість українцям контролювати уряд і слідкувати за правильністю використання ресурсів, які надаються іншими урядами.

Пріцкер підкреслила, що ефективно управлятися, добре функціонувати, бути незалежними та сильними є надзвичайно важливими умовами для антикорупційних організацій. Вона додала, що вони забезпечують українцям можливість притягувати уряд до відповідальності і контролювати владу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про несподіваний фактор, який впливає на вибори СШААмериканський історик Тімоті Снайдер заявив, що долю президентства у США можуть вирішити голоси американських українців у двох спірних штатах – Пенсильванії та Мічигані. За його словами, перемога Дональда Трампа або Камали Гарріс у цих штатах буде означати загальну перемогу на виборах президента США. 

Тімоті Снайдер вказує, що голоси американців, які мають українське коріння, можуть стати вирішальними на виборах президента США. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини