Це допоможе Україні здобути перемогу: у Держдепі зробили заяву про війну

США досі точно не вирішили, чи варто давати Україні право завдавати ударів ракетами вглиб РФ

Офіційний Вашингтон вважає, що у війні Росії проти України немає такого виду універсальної зброї, яка б мала вирішальне значення і допомогла українському народу здобути перемогу. Це може зробити комплекс заходів, над якими США продовжують працювати. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ході брифінгу зробив представник Державного департаменту США Метью Міллер.

Чиновникам США не перестають ставити питання щодо того, коли вже США дадуть свою згоду на удари ЗСУ ракетами великої дальності тиловими районами Росії від США. Адже Україна просить зняти обмеження доволі давно та всіма можливими способами.

Метью Міллер підтвердив, що американські та британські сторони продовжать обговорення цього питання під час Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй (ООН) наступного тижня.

Представник Держдепу також повторив позицію США про те, що "немає жодної здібності, яка, зрештою, сама по собі була б чарівною паличкою, яка мала б вирішальне значення у цьому конфлікті".

"Існує низка різних можливостей, які разом можуть допомогти Україні виграти цю війну, і це те, що ми продовжуємо надавати їм", - сказав Міллер.

Дипломат додав, що Штати продовжують оцінювати, що ще можна надати українцям більш ефективну боротьбу з агресором.

"І, коли ми оцінимо, що це в їхніх інтересах та інтересах Сполучених Штатів, ми це зробимо", - наголосив спікер Держдепу.

А на запитання про те, як Вашингтон очікує, що Україна здобуде перемогу у широкомасштабній війні з РФ, Міллер розповів про комплекс заходів у контексті допомоги з боку США.

"Ми очікуємо, що вони переможуть, продовжуючи надавати їм мільярди доларів допомоги у сфері безпеки, яку ми надавали їм з початку цього конфлікту. Типу допомоги у сфері безпеки, яка разом із хоробрим українським бойовим шляхом призвела до того, що вони відбили більшу частину території , яку вони втратили в Україні у перші дні війни", - розповів американський урядовець.

Читайте також на порталі "Коментарі" - попереджень більше не буде: у Держдепі розповіли, що чекає на Іран за постачання ракет РФ.