Чергова підніжка від США: Байден відмовився їхати в Німеччину на "Рамштайн"

Байден не полетить до Німеччини через ураган

Президент США Джо Байден відклав свій візит до Німеччини через ураган "Мілтон", який найближчим часом має обрушитися на штат Флорида, повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

За її словами, Байден вирішив відкласти заплановані поїздки до Німеччини та Анголи через загрозу урагану "Мілтон" і його прогнозовану траєкторію та силу.

Як повідомила речниця Білого дому, президент США залишиться в країні, щоб особисто контролювати підготовку до урагану та заходи реагування на нього, а також спостерігати за ліквідацією наслідків урагану "Гелен", який нещодавно вразив південний схід Сполучених Штатів.

При цьому очікувалося, що Байден візьме участь у зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", яка має відбутися в Німеччині 12 жовтня. Це має бути перша зустріч цього формату на рівні лідерів держав.

"Другого саміту миру у листопаді не буде. Президент Байден не приїде на зустріч "Рамштайн" через ураган Мільтон. До завершення цього тижня цілком можливе оприлюднення інформації про те, що плану перемоги ніякого нема, а є список бажань Зеленського, який роздратував наших партнерів настільки, що процес досягнення компромісу між Україною і Росією відбудеться без участі України", - заявив політичний аналітик Павло Нусс.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Офісі президента заявили, що другий Глобальний саміт миру, який планувався на листопад 2024 року, не пройде в зазначені терміни, але підготовчі роботи повинні бути завершені до цього часу.

Також "Коментарі" розповідали, що Байден ухвалив рішення виводити Україну на переговори з РФ у слабкій позиції.