Чи чекати Києву хороших новин з Вашингтона: колишній спецпредставник Держдепу США зняв інтригу

Волкер вірить, що, незважаючи на політичні розбіжності, США зможуть узгодити новий пакет допомоги Україні

Колишній спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер заявив, що додаткову фінансову допомогу від Штатів для України у розмірі 61 мільярда доларів може схвалити вже у квітні цього року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Я вважаю, що додаткова допомога Україні становитиме 61 млрд. І я вірю, що її буде схвалено цього місяця. Я помилявся раніше. Я готовий знову помилитися. Але ви, можливо, пам'ятаєте, я був тут, у Києві, у травні минулого року, і мене запитали про запит адміністрації на 15 млрд, і я сказав: ні, буде 60, і це тому, що ніхто не хоче голосувати з цього питання двічі", – висловився Курт Волкер.

За його словами, Вашингтон хоче домогтися схвалення допомоги Україні, а згодом займатися президентськими виборами.

"Ми хочемо домогтися цього, а потім проводити президентські вибори. Це буде 60 мільярдів, і це лише один раз голосуватиметься, а потім у нас будуть президентські вибори", – запевнив дипломат.

Він також наголосив, що 80% членів Палати представників США підтримують допомогу Україні.

"Причина у базовій математиці. Вісімдесят відсотків членів Палати представників як республіканців, так і демократів підтримують допомогу Україні. Вони хочуть, щоб це сталося. Якщо ви винесете проект на розгляд Палати представників, ви отримаєте від трьохсот до трьохсот п'ятдесяти голосів", – додав Волкер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Конгрес США виходить цього тижня з канікул. Ми сподіваємося, що буде нарешті ухвалено рішення про виділення багатомільярдної допомоги Україні, яка "заморожена" вже близько півріччя. Чи можна чекати на якісь рішучі дії (позитивні для нас) від демократів і частини республіканців, які реально переживають за Україну і власне глобальну безпеку? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.