Чи дійсно про вступ України до НАТО доведеться забути: якою заявою насторожив Трамп

Дональд Трамп дорікнув Джо Байдену за слова про вступ України до НАТО

Кандидат у президенти США Дональд Трамп дорікнув чинному президентові Джо Байдену за слова про вступ України до НАТО і вкотре повторив, що якби він був президентом, війна Росії проти України мала б "нульові шанси розпочатися". Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву Трамп зробив під час розмови з Ілоном Маском у мережі Х.

Колишній президент США зазначив, що Джо Байден почав говорити про членство України в НАТО, що нібито стало поштовхом для Володимира Путіна вторгнутися до України.

"Байден почав говорити такі дурні речі. Наприклад, він сказав, що Україна може бути країною НАТО, але Росія ніколи не погодилася б на це. Війна мала нульові шанси початися, якби я був президентом", - висловився колишній президент.

Дональд Трапм також сказав, що "Україна зараз не має достатньо чоловіків" для того, щоб воювати, тому й використовує "дуже молодих чи дуже старих".

Політик повторив тезу, яка озвучувала і раніше про те, що якщо стане президентом, то почне говорити з Путіним.

"Я довго з ним ладнав. Я сподіваюся, що ми з ним знову порозуміємося", – заявив Дональд Трамп.

Зазначимо, під час цього ж інтерв'ю Дональд Трамп розповів про свою минулу бесіду з російським диктатором Володимиром Путіним і як радив відмовитись від планів вторгнення в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Дональд Трамп заявив, що планує завершити війну в Україні ще до своєї інавгурації, якщо здобуде перемогу на виборах. В інтерв'ю Breitbart News він зазначив, що добре знайомий з обома президентами і вірить у можливість досягнення мирної угоди.

"Я знаю обох глав країн. Я дуже добре знаю президента Путіна. Я хочу, щоб смерть зупинилася. Є смерть і є руйнування. Вони руйнують всю тканину певної частини світу. Я хочу, щоб це було предметом переговорів, і щоб це було зроблено", - додав Дональд Трамп.