Чи потрібно готуватися до ще однієї великої війни: заява Байдена

Президент США вважає, що є ще можливість уникнути тотальної війни

Президент США Джо Байден заявив, що не вірить у переростання загострення на Близькому Сході на велику війну у регіоні. Заява прозвучала на тлі операції Ізраїлю проти ХАМАС та "Хезболли" в Секторі Газа та Лівані та ескалації напруженості цієї країни з Іраном. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Лідер США зазначив, такої "тотальної війни" можна уникнути, але для цього потрібно більше зусиль.

Представники ЗМІ поцікавилися у глави Білого дому, наскільки він упевнений у тому, що велику війну вдасться запобігти. На це Байден відповів своєрідно. Президент запитав журналістів, чи можуть вони бути впевнені на 100%, що не буде дощу? Але Байден додав, що він особисто не вірить, що буде тотальна війна.

"Я думаю, ми можемо цього уникнути", - зазначив президент США і додав, що "ще багато чого потрібно зробити" для деескалації на Близькому Сході.

Джо Байден підтвердив намір Сполучених Штатів надалі підтримувати та захищати Ізраїль. Так він відповів на запитання представників ЗМІ, чи відправить американські війська на допомогу союзникові.

"Ми вже допомогли Ізраїлю. Ми збираємося захищати Ізраїль", - наголосив американський президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ситуація на Близькому Сході продовжує загострюватись та залишатись у центрі уваги світових ЗМІ. 1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. У США вже заявили, що вона була набагато потужнішою, ніж відбулася у квітні цього року. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, своєю чергою, заявляє, що вона провалилася. При цьому видання The Wall Street Journal нагадало, що Ізраїль попереджав Іран про те, що у відповідь на будь-яку атаку ізраїльської території країна завдасть прямих ударів по іранським ядерним або нафтовим об'єктам. Якими є наслідки ракетної атаки Ірану на Ізраїль? Чи може вибухнути велика війна із залученням ще більшої кількості країн? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.