Головна Новини Світ США Чи справді Конгрес США готує рішення про конфіскацію активів РФ: посол розкрила деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Конгрес США готує рішення про конфіскацію активів РФ: посол розкрила деталі

Конгрес США хоче змусити Байдена розширити санкції

18 квітня 2024, 09:52
Поділіться публікацією:

Запропонований на розгляд Палати представників Конгресу США 21st Century Peace through Strength Act ("Акт про мир у XXI столітті в силу") передбачає можливість конфіскації на користь України суверенних активів РФ та розширення антиросійських санкцій. Як передає портал "Коментарі", про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова, пише "ЄП".

Чи справді Конгрес США готує рішення про конфіскацію активів РФ: посол розкрила деталі

Конгрес США. Фото: з відкритих джерел

У частині щодо України законопроект передбачає можливість конфіскації суверенних активів РФ на користь України.

Зокрема президенту США надаються повноваження застосувати процедуру конфіскації суверенних активів з подальшою передачею відповідних коштів у спеціальні фонди – Compensation Fund, Ukraine Support Fund.

При цьому президент може узгоджувати алгоритм передачі Україні конфіскованих російських активів із державами Групи семи, ЄС, Австралією та іншими партнерами США.

Законопроект передбачає, що не пізніше ніж через 90 днів після його ухвалення президент США повинен подати Конгресу звіт, у якому зазначити: кожну фізичну та юридичну особу щодо якої запроваджено санкції ЄС та Великої Британії; кожну фізичну та юридичну особу, які відповідає критеріям для запровадження санкцій США за Законом Магнітського про глобальну підзвітність у галузі прав людини від 2016 року; виконавчим указом президента США №14024 (санкції пов’язані з визначеною шкідливою діяльністю уряду РФ); виконавчим указом президента США №14068 (заборона на здійснення певних імпортних та експортних операцій, а також нових інвестицій у зв’язку з триваючою агресією РФ); виконавчим указом президента США №14071 (заборона нових інвестицій та надання певних послуг РФ у відповідь на триваючу російську агресію).

Президент США повинен запровадити санкції проти кожної фізичної та юридичної особи, ідентифікованої у вищезгаданому звіті, як таку, проти якої введено санкції ЄС або Великобританії, та відповідає вищезазначеним критеріям санкціонування в США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Захід не допомагає Україні так, як Ізраїлю: чи ситуація може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини