Демократи моляться, щоб Байден вчинив правильно: чи здатен він на раціональне рішення

Демократи вважають, що Байден повинен вчинити правильно і вийти із президентської гонки

Декілька високопоставлених демократів приватно повідомили, що зростаючий тиск з боку лідерів партії та близьких друзів може таки переконати президента США Джо Байдена вийти з президентської гонки вже цими вихідними, пише Axios.

Як зазначається, 81-річний президент, який наразі перебуває на самоізоляції через Covid-19, продовжує активно працювати. Проте в приватних розмовах він визнав вплив зростаючого тиску, низьких рейтингів і несправедливих перевірок, що ускладнюють продовження його кампанії, розповіли демократи виданню.

Вони стверджують, що вищі лідери партії, друзі та ключові донори вважають, що Байден не зможе перемогти, змінити громадське сприйняття його віку та гостроти розуму або забезпечити більшість у Конгресі.

У статті йдеться про те, що президенту США кажуть, що якщо він залишиться на посаді, Дональд Трамп може виграти з великим відривом і знищити спадщину Байдена та надії демократів.

"Тиск на Байдена з вимогою зняти свою кандидатуру зростає до нестерпного рівня, особливо в останні кілька днів… Кампанія панічного тиску тисне на Байдена. Вона була невпинною і скоординованою", – йдеться у статті.

Демократи вважають, що опитування після Національного з'їзду Республіканської партії можуть показати можливий розгром, який призведе до поразки Демократичної партії і в Конгресі.

"Його вибір – стати одним з героїв історії або бути впевненим у тому, що президентської бібліотеки Байдена ніколи не буде. Я молюся, щоб він вчинив правильно. Він рухається в цьому напрямку", – заявив один з близьких друзів президента.

При цьому лідер більшості в Сенаті Чак Шумер також повідомив Байдену в день замаху на Трампа, що найкращим рішенням для нього було б відмовитися від участі у виборах, стверджує видання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що сам Байден повідомив, за яких умов він вийде із президентської гонки.