Держдеп відповів на погрози Лаврова порадою щодо України

У США знову закликали РФ вивести війська з України

Державний департамент США відповів на заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про російські "червоні лінії". Заява стосувалася планів США поставити Україні ракети збільшеної дальності JASSM. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Укрінформ.

Російський журналіст попросив прокоментувати заяву Сергія Лаврова спікера Держдепартаменту США Метью Міллера під час брифінгу.

"Наша підтримка України здійснюється через незаконну війну, яку Росія розв'язала проти України. Тому, якщо Росія хоче покінчити з діями, спрямованими проти російських солдатів, найкращий спосіб зробити це - припинити війну і вийти з України", - сказав Міллер.

Сергій Лавров зокрема закликав США не жартувати з приводу "червоних ліній Росії" при розгляді питання про постачання Україні ракет.

"Вони повинні розуміти про наші "червоні лінії". Не треба жартувати про наші "червоні лінії". І вони чудово знають, де вони проходять", - сказав Сергій Лавров.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що жодних червоних ліній Росії не існує. Ця концепція "розсипалася" після того, як українські захисники почали контролювати частину Курської області.

Росія періодично лякає застосуванням ядерної зброї у разі порушення її "червоних ліній". Ці лінії порушувалися вже неодноразово, останнє таке порушення – вторгнення України до Курської області РФ. Однак на західних партнерів ці погрози справляють враження, тому вони затягують надання Україні необхідної для перемоги зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Сергій Лавров заявив, що у світі близько 50 країн нібито намагаються "розвалити Росію". За словами Лаврова, мета Заходу нібито створити залежний простір на території РФ.

Сергій Лавров виступив перед студентами та викладачами Московського державного інституту міжнародних відносин при Міністерстві закордонних справ РФ, де розповів про "загрози Заходу" у пропагандистській промові.