Дональд Трамп взявся за захист пам'яток

Президент США підписав указ про відповідальність за руйнування пам'яток

Американський лідер Дональд Трамп вирішив захистити пам'ятники. Згідно з президентським указом, учасникам заворушень, які руйнують скульптури, загрожують "тривалі тюремні терміни". Про те, що указ вже підписано, Трамп повідомив у себе в Twitter. Президент також уточнив, що указ набирає чинності негайно.

"Мені тільки що випала честь підписати дуже серйозний виконавчий указ, який захищає американські пам'ятники, меморіали і статуї. Довгі тюремні терміни передбачені за ці акти беззаконня, що здійснюються проти нашої великої країни", - підкреслив президент США.

Нагадаємо, що Дональд Трамп вже виступав з ініціативою ввести тюремне ув'язнення для вандалів-руйнівників. Він заявляв, що за знесення пам'ятників порушники порядку повинні отримувати до 10 років в'язниці.

Хвиля антирасистських мітингів і демонстрацій, яка прокотилася по США після смерті Джорджа Флойда, призвела до заворушень, у ході яких було знищено кілька пам'яток, зокрема президенту Ендрю Джексона. Джексона вважають неоднозначною особою в історії Америки, оскільки він був рабовласником і прихильником переселення індіанців у резервації.

Як повідомляв портал "Коментарі", активісти, які руйнують пам'ятники і ображають національні цінності повинні понести заслужене покарання. За спалення прапора США вуличним хуліганам загрожує до року тюремного ув'язнення.