Європейці проголосували б за Байдена – опитування

Опитування мешканців п'яти країн Європи показало, що лише 15% готові проголосувати за Трампа

Джо Байден виграв би у Трампа, якби голосували європейці. Про це пише France 24, посилаючись на опитування агентства BVA.

Соціологи опитали жителів Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, виявивши непопулярність нинішнього президента США. Найбільш затятими прихильниками Байдена виявилися німці: всього 7% з них підтримали б Дональда Трампа, якби їм дозволили голосувати. Найбільшу підтримку нинішній президент зібрав в Італії, де за нього проголосували б 15%.

Агентство також отримало інформацію про найбільш непопулярні політичні кроки Трампа, на думку європейців. Як показало опитування, рішення Трампа про вихід США з Паризької угоди по клімату 2015 року здобуло майже одноголосне несхвалення. Винятком стала Іспанія, де такий хід підтримали 11%. На другому місці в рейтингу непопулярних рішень виявилася заява про будівництво стіни між Мексикою та США.

Відповідаючи на питання про їхню думку про США в цілому, тільки 22% німців заявили, що ставляться до країни позитивно. Італія була найбільш прихильною до США: 38% заявили, що у них хороша думка про країну.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в США зафіксували рекордний добовий приріст нових хворих на коронавірус.