ФБР оголосило в розшук керівника ВПК Вагнер Євгенія Пригожина. Скільки дають грошей за "кухаря Путіна"

Американці підозрюють російського бізнесмена у втручанні у вибори.

Російський бізнесмен Євгеній Пригожин, який є власником приватної військової компанії "Вагнер" був оголошений у розшук Федеральним бюро розслідувань США. За Пригожина пропонують 250 тис. доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу американського відомства.

ФБР пропонує за Євгена Вікторовича Пригожина 250 тис. доларів за інформацію, що призведе до арешту російського бізнесмена, також відомого як "кухар Путіна". Американці вважають, що Пригожин має зв’язки з Індонезією, Катаром та Росією.

Американська спецслужба підозрює Пригожина у змові, мета якої була перешкодити або знищити функції Федеральної виборчої комісії, тобто звинувачують у втручанні у вибори США. ФБР зазначає, що Пригожин спонсорував операції російської агенції, яка використовувала фіктивні акаунти для втручання у виборчу систему США під час президентських виборів у 2016 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Європарламент визнав Росії країною, яка є спонсором тероризму. На такі дії європейської установи відреагували в ПВК "Вагнер", які вирішили відправити до Європарламенту специфічний подарунок. Ним виявилась велика кувалда зі слідами крові, яка лежить в чохлі від музичного інструменту. Відповідне відео з'явилось на російських пропагандистських каналах.

Також "Коментарі" писали про антиподів російського угрупування "Вагнер" - групу Моцарта. Це колишні американські військові, які мають досвід у гарячих точках світу - Афганістан, Ближній Схід, В'єтнам та інші країни. Головне завдання військових США це навчати українську армію протистояти росіянам.