Головна Новини Світ США Гарріс відреагувала на ідею віддати території України РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Гарріс відреагувала на ідею віддати території України РФ

Гарріс зауважила, що це вже її сьома зустріч з президентом Зеленським.

26 вересня 2024, 23:57
Поділіться публікацією:

 Після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі президент України Володимир Зеленський провів переговори з віцепрезиденткою Сполучених Штатів Камалою Гарріс, яка також є кандидаткою у президенти від Демократичної партії на наступних виборах. Під час їхньої зустрічі Гарріс висловила свою непохитну підтримку Україні та українському народу.

Гарріс відреагувала на ідею віддати території України РФ

Камала Гарріс під час зустрічі з Володимиром Зеленським (фото з відкритих джерел)

 "Я висловила свою підтримку Україні та українському народу – вона непохитна. Я пишаюся цим і продовжуватиму підтримувати Україну. Я докладатиму зусиль для того, щоб Україна перемогла в цій війні. Ми продовжуємо виконувати роль глобального лідера. Ми повинні співпрацювати з нашими союзниками й партнерами. Ми маємо захищати демократичні цінності та протистояти агресорам. Американський народ дуже добре знає, що означають свобода і незалежність. Агресія Путіна – це не лише атака на народ України, це також атака на фундаментальні поняття, як-от суверенітет і територіальна цілісність", – сказала вона.

За словами Гарріс, надання безпекової допомоги Україні, включно з нещодавно оголошеним пакетом підтримки від президента Байдена, дозволяє Києву залишатися вільним та сильним. Вона також наголосила, що Путін може припинити війну, вивівши російські війська з України, але наразі він продовжує руйнувати цивільну інфраструктуру та тероризувати українське населення.

Віцепрезидентка США підтвердила готовність Вашингтону продовжувати роботу заради досягнення міцного та стійкого миру, при цьому підкресливши, що будь-які рішення щодо майбутнього України не можуть ухвалюватися без її участі.

Крім того, Гарріс висловилася проти пропозицій віддати українські території в обмін на мир, назвавши їх не чим іншим, як капітуляцією. Вона зазначила, що такі поступки можуть лише заохотити інші авторитарні режими у світі до подібних агресивних дій, створюючи небезпечний прецедент.

"Дехто в нашій країні намагається примусити Україну віддати значні території, а також вимагає, щоб вона погодилася на нейтралітет та відмовилася від безпекових зв’язків з іншими країнами. Ці пропозиції дуже подібні до вимог Путіна, але це не є пропозиціями миру – це пропозиції капітуляції, що є небезпечним і неприйнятним", – підкреслила Камала Гарріс.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський зустрівся з Байденом

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини