Губернатор Флориди дозволив водіям збивати демонстрантів під час заворушень

Також губернатор запропонував збільшити штрафи за напад на співробітників правоохоронних органів і заборонити обвинуваченим у масових заворушеннях виходити на свободу до першої явки в суд

Губернатор Флориди Рон Десантіc підписав закон, спрямований на захист правоохоронних органів від агресії демонстрантів і придушенні протестів, які переходять до насильства.

Документ включає ряд заходів з придушення протестів у Флориді. У законі сказано, що "бунт" - це публічне порушення порядку за участю трьох або більше осіб, які "працюють колективно з наміром допомогти один одному в насильницьких і хуліганських діях", що призводять до нанесення тілесних ушкоджень і матеріального збитку. Нова норма надає імунітет водіям, які в'їжджають в демонстрантів, які блокують дорогу.

Також губернатор запропонував збільшити штрафи за напад на співробітників правоохоронних органів і заборонити обвинуваченим у масових заворушеннях виходити на свободу до першої явки в суд.

Десантіс підкреслив, що закон "забезпечує захист конституційного права на мирні зібрання для кожного жителя Флориди, при цьому гарантуючи, що ті, хто ховається за мирними протестами з метою спровокувати насильство, будуть покарані".

Нагадаємо, декілька тисяч зібралися в парку столиці Бельгії через фейкового повідомлення про проведення масштабного музичного фестивалю. Фестиваль анонсувався протягом місяця в соціальних мережах. У повідомленні говорилося, що 1 квітня в столичному парку Буа де ля Камбрія пройде крупний музикальний фестиваль La Boum - з виступами 200 європейських ді-джеїв на п'яти сценах. Вхід безплатний. Тільки в кінці березня організатори зізналися, що це жарт, але люди все одно зібралися в парку, і, знайшовши сцену, самі організували собі свято.

Як повідомляли раніше глава держави Володимир Зеленський прокоментував події в Капітолії Сполучених Штатів Америки, які відбулися 6 січня. Президент України розповів, що наша країна засуджує насильство, котре викликали заворушення в Америці, а також зазначив стійкість Американського Конгресу, який не дивлячись на штурм Капітолію, затвердив перемогу демократа Джо Байдена на виборах США.