Халяви не буде: Дональд Трамп виставив нову умову для Тайваню

Трамп поставив під сумнів партнерство з одним із головних союзників Америки.

Дональд Трамп заявив, що Тайвань має платити Сполученим Штатам за його захист від китайської загрози. Як повідомляє The Times, він зробив таку заяву в інтерв'ю, записаному ще до оголошення ним антиукраїнського віце-президента.

"Вони забрали приблизно 100% нашого бізнесу [комп’ютерних] чіпів. Я вважаю, що Тайвань повинен платити нам за оборону. Знаєте, ми нічим не відрізняємось від страхової компанії. Тайвань нам нічого не дає", – сказав Трамп.

За інформацією The Times, Джей Ді Венс, якого Трамп вибрав своїм віце-президентом у разі перемоги на виборах, пояснив своє небажання допомагати Україні тим, що через це у США нібито не залишається зброї для Тайваню. Венс також заявив, що найбільшою загрозою для США є Китай, а не Росія.

Прем'єр-міністр Тайваню Чо Чон Тай зазначив, що острівна держава останнім часом збільшила витрати на оборону і витрачає великі суми на закупівлю зброї у США.

"Ми готові взяти на себе більше відповідальності — ми захищаємо себе та забезпечуємо свою безпеку. Ми також чітко розуміємо, що відносини між Тайванем і США були дуже міцними в останні роки. Підтримання миру та стабільності в Тайванській протоці та Індо-Тихоокеанському регіоні є нашою спільною відповідальністю та метою", — сказав він у відповідь на заяву Трампа.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Трамп прямо відповів, чи справді у нього добрі стосунки з Путіним. Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп вкотре вихвалявся "добрими" відносинами з російським диктатором Володимиром Путіним. Політик вкотре повторив тезу про те, що за його правління російські загарбники не вдалися б до повномасштабного вторгнення в Україну. Таку заяву Дональд Трамп зробив в інтерв'ю "Bloomberg".