Хороші новини по F-16: про що вдалося домовитися Зеленському з Байденом

США пообіцяли розширити підготовку українських пілотів F-16, тренуватимуть ще 18

Президент США Джо Байден оголосив, що у 2025 році Вашингтон підтримає підготовку ще 18 українських пілотів винищувачів F-16. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Байден зробив з нагоди візиту президента Володимира Зеленського до Білого Дому.

"З метою розвитку потенціалу українських військово-повітряних сил я доручив Міністерству оборони розширити підготовку українських пілотів F-16, зокрема шляхом підтримки підготовки ще 18 пілотів наступного року", – повідомив лідер США.

Зазначається, що оголошення Байдена стало частиною заяви про різке збільшення допомоги з безпеки для України.

Раніше у вересні стало відомо, що перша група українських пілотів розпочала теоретичне навчання на винищувачах F-16 у Румунії, а до практичних занять може перейти у найближчі кілька місяців.

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що Україна до кінця 2024 року отримає ще одну партію датських винищувачів F-16.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Вашингтон готується ухвалити рішення про те, щоб поставити Україні керовані бомби середньої дальності. Ними можна завдавати прицільних ударів по агресору, використовуючи винищувачі F-16. Зброя може бути передана Києву в рамках пакету військової допомоги, що готується, на суму 375 мільйонів доларів. Про це пише "Politico".

Також видання "Коментарі" повідомляло – жорсткі обмеження Заходу на удари по території Росії значно знижують ефективність українських винищувачів F-16. Як інформує портал "Коментарі", про це пише Business Insider із посиланням на військових експертів.