Кандидат у віце-президенти США від Трампа про сценарій завершення війни: Україні доведеться це прийняти

Джей Ді Венс заявив, що Україна має відмовитись від територій, щоб закінчити війну

Україна змушена буде відмовитись від частини своїх територій, щоб покласти край війні з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі телеканалу News Nation зробив кандидат у віце-президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Джей Ді Венс.

"Українцям доведеться ухвалити це рішення... Вони вже надто виснажені", - заявив Венс.

Політик також додав, що такі твердження прослизають у розмовах з українськими чиновниками, особливо у приватних.

"Вони (українці – ред.) починають говорити про це зараз. Вони кажуть, що це не може продовжуватися вічно. У них немає людей, у них немає зброї, у них немає грошей", - заявив Венс.

Він зазначив, що Росія не мала нападати на Україну, але обидві воюючі сторони хочуть покласти край війні. І роль США, за його словами, полягає в тому, щоб спитати Росію та Україну, що їм потрібно, щоб потім "нав'язати справжню дипломатію".

Зазначимо, колишній глава Білого дому та кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп із наближенням дати виборів все частіше звинувачує президента України Володимира Зеленського в тому, що він "ніколи не повинен був допустити початок війни" і що затягнув її на дуже довгий період . Про це пише експерт The Washington Post Аарон Блейк.

Аналітик зазначає, що в розумінні Трампа Україна мала піти на переговори з Росією.

"Будь-яка угода, навіть найгірша, була б кращою, ніж те, що ми маємо зараз. Якби вони уклали погану угоду, це було б набагато краще", - заявив він.

Аарон Блейк звертає увагу, що Трамп менше готовий звинувачувати російського диктатора Володимира Путіна в тому, що той розпочав повномасштабну війну, "ніж Зеленського в тому, що той не поступився".

Читайте також на порталі "Коментарі" – глава Пентагону назвав єдиний варіант завершення війни в Україні.