Коли США ухвалять ключові рішення щодо України: чого хоче уникнути Байден за будь-яку ціну

Всі ключові рішення щодо війни в Україні будуть ухвалені вже після американських виборів

Всі ключові рішення чинна і вже наступна адміністрація Білого дому будуть ухвалювати вже після 5 листопада, вважає політолог Юрій Богданов і додає, що так і мало бути, в принципі. За його словами, те мінімальне вікно можливостей щось вирішити до виборів закрилося "завдяки" урагану.

"Якщо переможе Гарріс - ми в проміжку між 5.11 і 20.01 (інавгурація) зможемо побачити дуже попередній тизер її політики. Якщо переможе Трамп - Байден і Ко будуть намагатися зберегти свою "спадщину" щодо України, сам Трамп буде генерувати ідеї і "телефонувати Путіну і Зеленському" з ідеєю поговорити. Тож у цьому розвитку подій немає ані сенсації, ані катастрофи, ані перемоги", - відзначив Богданов.

Згодом він додав, що візит президента Джо Байдена на день у Німеччину є жестом поваги до найбільшого партнеру в Європі. Експерт підкреслив, що Адміністрація Байдена - Гарріс намагається зосередитися на економічних питаннях та соціальних проблемах, які безпосередньо турбують американських виборців.

"Зовнішньополітичні теми (допомога Україні чи Тайваню, загострення на Близькому Сході) хоч і важливі, не є першочерговими для пересічних виборців, особливо в умовах внутрішньої нестабільності. А рівень внутрішньої напруги у США дуже великий і стабільно зростає з першого терміну Трампа", - підкреслив Богданов.

За його словами, демократична адміністрація, розуміючи, що будь-які зовнішньополітичні рішення можуть стати полем критики від опонентів, уникає надмірного акценту на міжнародних питаннях,. Вони намагаються змістити увагу на внутрішню стабільність, робочі місця та інфляцію, бо ці теми більше резонують у виборців. І Гарріс з Байденом не мають права зараз розмивати свій порядок денний, якщо хочуть виграти вибори.

"В умовах, коли треба обирати між надважливим Рамштайном (який можна організувати і в листопаді-грудні) і надважливим внутрішнім питанням - буде обрано друге", - додав політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Німеччині не відбулося засідання у формі "Рамштайну", бо туди відмовився їхати Байден.