Крига скресла: спікер Палати представників зробив заяву про допомогу Україні

Спікер Палати представників Майк Джонсон назвав допомогу Україні одним із пріоритетів для США

Допомога Україні є одним із пріоритетів для США. У тому, що Вашингтон виділить додаткове фінансування Києву, не варто навіть сумніватися. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив спікер Палати представників США Майк Джонсон, пише рейтингове видання "Politico".

"Я думаю, що все це збереться воєдино в найближчий день. Я впевнений і оптимістичний, що ми зможемо це зробити - довести це до кінця", - спрогнозував Майк Джонсон.

Спікер Палати представників додав, що є відчуття терміновості в отриманні допомоги як Ізраїлю, так і Україні, додавши, що серед членів Конгресу "ведеться багато вдумливих переговорів".

Також Джонсон заявив, що допомога Ізраїлю є головним пріоритетом для США і назвав допомогу Україні ще одним пріоритетом.

"Звичайно, ми не можемо дозволити Володимиру Путіну марширувати Європою, і ми розуміємо необхідність надання там (Ред. – Україні) допомоги", - підкреслив Джонсон.

Він пояснив, що якщо Україні потрібна додаткова допомога, яку більшість членів Конгресу вважають важливою, необхідно також працювати над зміною прикордонної політики США.

Нагадаємо, 1 жовтня Конгрес США ухвалив законопроект про тимчасовий бюджет. Він не включав нового фінансування допомоги Україні, оскільки таку ініціативу вирішили розглядати окремо.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого не вистачає Україні для більш ефективної боротьби з агресором: що може статися на фронтах.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США натякнули, що Україна може залишитись без допомоги: подробиці.