Не виключено, що буде застосовано військову силу США: куди Байден готовий відправити війська

Байден підтвердив, що не виключає відправлення американських військ до Тайваню у разі вторгнення Китаю

США можуть розмістити свої війська на Тайвані у разі вторгнення Китаю. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю Time зробив президент США Джо Байден.

"Не виключено, що буде застосовано військову силу США. Існує різниця між розгортанням на землі, військово-повітряними силами, військово-морськими силами тощо", - висловився Байден.

За його словами, це "залежатиме від обставин".

"Я чітко дав зрозуміти Сі Цзіньпіну, що ми згодні з політикою попередніх президентів, яка полягає в тому, що ми не прагнемо незалежності для Тайваню і не захищатимемо Тайвань, якщо Китай в односторонньому порядку спробує змінити його статус. Тому ми продовжуємо постачати потужності . І ми проводимо консультації з нашими союзниками в регіоні", - додав президент США.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Тайвань відреагував на погрози Китаю придушити силою незалежність острова. У Тайбеї висловили жаль з приводу таких заяв міністра оборони Китаю Дун Цзюня, зазначивши, що тоталітарна система КНР може завдати шкоди безпеці регіону.

Міністр оборони Китаю Дун Цзюнь під час виступу на конференції "Діалог Шангрі-Ла" заявив, що влада КНР віддана "мирному об'єднанню країни". Однак зазначив, що такий варіант унеможливлює керівництво Тайваню, яке Цзюнь назвав "сепаратистними елементами" та "порушниками спокою". Дун Цзюнь додав, що армія Китаю діятиме рішуче та насильно зупинить незалежність Тайвань.

Влада Тайбея відреагувала на заяви Дун Цзюня, висловивши "глибокий жаль з приводу провокаційних та ірраціональних зауважень, зроблених офіційними особами Комуністичної партії Китаю". Крім того, влада Тайваню вказала, що Китай створює небезпеку в регіоні.