Нове опитування щодо виборів президента США показало зміни рейтингу

Чинний президент США Джо Байден вперше у 2024 році обігнав Дональда Трампа.

Президент США Джо Байден отримав 46% голосів в опитувані Yahoo News/YouGov, що стало його рекордним результатом за останні кілька місяців. Таким чином Байден вперше у 2024 році випередив свого головного конкурента Дональда Трампа.

Опитування Yahoo News/YouGov останні 8 місяців показували лідерство Трампа або ж Байдену вдавалось лише зрівнятись з колишнім президентом США. Однак опубліковані на початку червня результати свідчать, що Джо Байден отримує 46% голосів, а Дональд Трамп - 44%. Таким чином Байден вперше з жовтня обігнав Трампа, а також має найвищий показник починаючи з серпня минулого року.

Аналітики вважають, що основна причина таких показників, це судові процеси над Трампом та оголошення його винним в одному з них.

Однак, перевага Байдена виявляється незначною. Якщо ж опитуванні додали незалежного Роберта Ф. Кеннеді-молодшого та Корнела Вест, то перевага Байдена нівелюється. У такому випадку Трамп втратить лише 1% і буде мати 43% голосів, тоді як Байден матиме 42% втративши 4% через незалежних кандидатів.

Нагадаємо, що президентські вибори у США заплановані на 5 листопада.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Сполучених Штатах на виборах в одному з округів переміг кандидат, який помер за місяць до виборів. Виявилось, що в одному з округів Нью-Джерсі немає можливості відкликати бюлетені, які вже були надруковані. Через перемогу померлого кандидата в окрузі проведуть повторні вибори.

Також "Коментарі" писали про одну з головних фігуранток судової справи проти Трампа, яка розповіла, що боїться за своє життя та мусить носити бронежилет.