Головна Новини Світ США У США на виборах переміг кандидат, який помер місяць тому
commentss НОВИНИ Всі новини

У США на виборах переміг кандидат, який помер місяць тому

Конгресмен Дональд Пейн-молодший помер за місяць до голосування на праймеріз Демократичної партії, проте це не завадило йому здобути перемогу в одному з округів Нью-Джерсі.

6 червня 2024, 11:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Несподіваний випадок стався у США на праймеріз Демократичної партії. На виборах в 10-му виборчому окрузі Нью-Джерсі переміг Дональд Пейн-молодший, який понад місяць тому помер після серцевого нападу.

У США на виборах переміг кандидат, який помер місяць тому

Дональд Пейн-молодший. Фото з відкритих джерел

Дональд Пейн-молодший подав свої документи на праймеріз від Демократичної партії, а через деякий час був госпіталізований. Виявилось, що у 65-річного конгресмена виникли "медичні ускладнення через діабет і високий кров'яний тиск", які призвели до зупинки серця та смерті Дональда Пейна-молодшого.

Штат Нью-Джерсі не має правових механізмів, які б дозволили видалити ім’я загиблого з бюлетеня, які вже були надруковані. Таким чином померлий конгресмен Дональд Пейн-молодший залишився у списках, а під час праймеріз здобув перемогу. 

Через перемогу Пейна-молодшого губернатор Філ Мерфі призначив повторні перевибори у 10-му виборчому окрузі Нью-Джерсі, які заплановані на 16 липня. Це пояснили тим, що попередній переможець не може зайняти свою посаду через смерть.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лідер республіканців Дональд Трамп отримав несподівану загрозу на виборах президента США від незалежного кандидата, який раніше був членом Демократичної партії. Виявилось, що колишній демократ Роберт Кеннеді-молодший відбирає голоси не лише у Джо Байдена, а також у Дональда Трампа.

Також "Коментарі" писали про несподіваний випадок, коли на праймеріз від Республіканської партії переміг варіант "проти всіх". Це сталось завдяки тому, що Дональд Трамп відмовився брати участь у праймеріз, а його головна конкурентка Ніккі Гейлі не змогла набрати більш ніж половину голосів. Причиною таких результатів стали прихильники Трампа, які при відсутності його прізвища в бюлетені голосували "проти всіх".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини