Пекін не займає нейтральної позиції: у США зробили заяву про роль КНР у війні проти України

Посол США у Пекіні впевнений, що Китай допомагає Путіну у російсько-українській війні

Китайська Народна Республіка не займає нейтральної позиції щодо російсько-української війни і стала на бік російського диктатора Володимира Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив посол Сполучених Штатів у КНР Ніколас Бернс, повідомляє "Sky News".

Посол США в Китаї зазначив, що, незважаючи на заяви про нейтралітет, Китай надає Москві низку технологій та підтримує міцні торговельні зв'язки з Росією протягом усього конфлікту.

Дипломат також додав, що російське вторгнення, яке триває вже третій рік, стало "екзистенційною кризою" у Європі.

"Ми вважаємо великою помилкою дозволяти китайським компаніям тисячами відправляти стільки компонентів, технологічних складових, мікропроцесорів та нітроцелюлози в Росію для посилення та зміцнення оборонної промислової бази Російської Федерації для цієї жорстокої війни. Китай не є нейтральним, але фактично став на бік Росії у цій війні" - висловився Бернс.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Сі Цзіньпін розкрив, як Китай шукатиме шлях для завершення війни в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай та Європейський Союз домовилися про початок переговорів щодо запланованого введення імпортованих на європейський ринок тарифів на електромобілі китайського виробництва.

Раніше "Коментарі" інформували – США та Китай провели переговори щодо ядерної зброї на неофіційному рівні. Це сталося вперше за п'ять років.